Bemutatkozás

Az Isaszegi Művelődési Ház és Múzeumi Kiállítóhely központi szerepet tölt be a város színes kulturális életében. Fontos számunkra a hagyományőrzés és népművészet. Szervező csapatával, csoportjaival, civil szervezetek együttműködésével, a lakosság támogatásával valósítjuk meg programjainkat. A lakóközösség bevonásával ápoljuk a szép természeti adottságainkat, a gazdag történelmi és néphagyományainkat. Évente visszatérő, városi rendezvényeinken kívül színházi előadásokkal (gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt), rendhagyó tanórákkal, családi és gyermekprogramokkal, hagyományőrző rendezvényekkel, zenés estekkel, bálokkal, kiállításokkal tesszük változatossá, színvonalassá Isaszeg kulturális életét.

Városi rendezvényeink sora: Don-kanyarra emlékezünk, Magyar Kultúra Napja, Farsangok, Tavaszköszöntő, Isaszegi Történelmi Napok március 15 – október 6., Költészet napja, Anyák napja, Gyermeknap, Májfa állítás és -döntés, Trianon-megemlékezés, Nyári táborok, Szent Iván éj, Pedagógusnap, Nyáresti koncertek, Augusztus 20-i rendezvények, nemzeti ünnepeink . Szüreti Vigadalom, Idősek világnapja, Október 23-i megemlékezés, Adventi rendezvénysorozat.

Több hagyományőrző és öntevékeny körnek ad otthont a Művelődési Ház, sajátjai között tarthatja számon a Csata Táncegyüttest, mely számtalan díjjal büszkélkedhet, emellett határon innen és túl is népszerűsíti népi kultúránkat fellépéseivel.  Az Isaszegi Asszonykórus – akik gazdagon díszített isaszegi népviseletbe öltözve őrzik hagyományainkat – a hazai és a külföldi fellépéseik alkalmával nagy sikert aratva. Nem utolsó sorban büszkélkedhetünk a több országos díjjal bíró Gaudium Carminis Női Kamarakórussal, amely egyházi és világi műveket énekel magas színvonalon a hazai és külföldi rendezvényeken. Közreműködnek a városi ünnepségeken, rendszeresen részt vesznek a kórustalálkozókon és istentiszteleteken. Az intézményünk a hét minden napjára biztosít elfoglaltságot, mint például a Ringató,  Baba-Mama Klub, Tánc-Meridián-Torna, Fotós Egylet, Balett, Társas tánc, Néptánc, Bútorfestés, Alkotói estek, Élményfestések,  Komplex Mozgásterápia, Színházi csoport,  valamint a nyugdíjasoknak is biztosítunk gyakorlási és fellépési lehetőséget. Folyamatos kihasználtságunk annak is köszönhető, hogy bár az épület adottságai erősen korlátozottak, de minden közösségi színteret és termet használatba veszünk.

Megosztás:

Az isaszegi művelődési otthon honlapja