Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok a magam és a Dózsa György Művelődési Otthon és Isaszegi Múzeumi Kiállítóhely valamennyi dolgozója nevében!

Remélem valamennyiünk szívét megmelengetik a Csata Táncegyüttessel készített locsolkodós archív képek.
Fogadják szeretettel.

Olvastunk egy jó szöveget, ezt is szeretnénk most megosztani, mindenki figyelmébe ajánljuk, igen megszívlelendő:

„Mindenki különösen figyeljen oda idősebb hozzátartozóira, hiszen ők elsődlegesen veszélyeztetett emberek, és nem csak a részükre történő bevásárlásra, a gyógyszerek kiváltására gondolok, hanem a velük való folytonos kapcsolattartásra is. A telefon, a messenger, a chat, a facetime, a skype és még ezer másik kommunikációs megoldás működik, használjuk őket, tanítsuk meg szüleinket, nagyszüleinket a számukra legkényelmesebb program vagy applikáció használatára.

Az idős hozzátartozóinkkal való kapcsolatnak egészségmegőrző hatása van – sőt, szó szerint életmentő is lehet, ha a hozzátartozónk egyedül él. Az orvosi kutatások szerint az öregkori magány olyan egészségromboló hatású, mintha a magányos idős ember minden áldott nap elszívna 15 szál cigarettát! A magány nagyságrendekkel pusztítóbb erejű, mint a koronavírus.

Így, ha a saját hozzátartozóink mellett ismerünk olyan idős embert is, aki egyedül él és akiről tudjuk, hogy nincs olyan rokona, aki tartaná vele a kapcsolatot – több, mint hatszázezer magányos öreg él köztünk szinte láthatatlanul Magyarországon -, akkor fogadjuk őt képletesen örökbe nagyiként vagy dédiként – legalább a járványveszély elmúltáig…”

Verseczkyné Sziki Éva
igazgató

Megosztás: