ISASZEGI TÖRTÉNELMI NAPOK ÁPRILIS 6-I KÉPKERESŐ TÚRA

Utazz velünk az időben – túrázz velünk a jelenben!
Kapcsolódj be Te is, hogy kikapcsolódhass!
 
 
 
Kedves Isaszegiek!
 
Városunk legjelentősebb eseménye, az 1849. április 6-i győztes isaszegi csatának emléket állító csataimitáció sajnos még idén is várat magára, de kiemelten fontosnak érezzük, hogy a járvány idején is megemlékezzünk erről a jeles napról.
 
Egy kalandos időutazásra invitáljuk Önöket az Isaszegi Művelődési Ház és Múzeumi Kiállítóhely és a Jókai Mór Városi Könyvtár közös szervezésében, bejárva az isaszegi csata főbb emlékhelyeit:
 
Hat helyszínen, a Honvédszobornál, a Katonapallagon, az Öregtemplomnál, a Falumúzeum kertjében, a Szabadságtörekvések Emléktemploma (református templom) kertjében és Isaszeg-Szentgyörgypusztán, a Kőkeresztnél várjuk vállalkozó kedvű játékosainkat, hogy együtt elevenítsük fel történelmünk eme dicső napjának eseményeit:
 

1. Minden helyszínen elhelyezzük egy képkirakó darabjait, melyeket látogatóink aláírásával ellátva közösségi puzzle-ként állítunk ki a művelődési ház előtti vitrinben.
 
2. Túrázóinkról fényképet készítünk, melyekből szabadtéri tárlatot rendezünk a művelődési ház utcafronti felületein.
 
3. Kollégáink a helyszíneken történelmi kvízzel és apró ajándékokkal várnak kicsiket és nagyokat. Legaktívabb túrázóink extra ajándékot kapnak: azok a játékosok, akik legalább 5 helyszínre ellátogatnak, egy eredeti isaszegi relikviával lehetnek gazdagabbak!
 
Találkozzunk az emlékhelyeken 2021. április 6-án 10:00 és 15:00 óra között!
A program során a túra teljesítése a megadott időkereten belül lehetséges. A túrán bárki részt vehet, saját felelősségre, a járványügyi szabályok betartása mellett.
A túra útvonala és az ellenőrző pontok látogatásának sorrendje szabadon választható.
Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc isaszegi hőseire!
 
 
 

Megosztás: