Új hírek a Gödöllői Kisvasút oldán.

‼️Kedves Követőink!
Vegyes híreink vannak számotokra.
?Kezdjük a rossz hírekkel.
 
?December végén kiadtunk egy közleményt, melyben beszámoltunk anyagi nehézségeinkről, illetve a menetrendszerinti közlekedés folytatásához szükséges forráshiányokról. Mint ígértük, ennek megoldásához január elején megkerestük a lehetséges döntéshozókat, konkrét kidolgozott tervekkel, de erre sajnos a hivatalos úton mai napig nem érkezett válasz.
Nem tudjuk, hogy a Covid-19 kapcsán hozott kormányzati korlátozásoktól függetlenül, mikor kezdhetjük meg a szezont, illetve egyáltalán idén a 2021-es évben lesz-e menetrendszerinti közlekedés a Gödöllői Erdei Vasúton. Jelen állás szerint sajnos erre nincsen kilátás.
 
⛔️Rosszabb hír ennél, hogy jelenleg a segítségre és forrásokra várva bevételt nem nagyon tudunk termelni, viszont a telep és a vasút fenntartásához szükséges közüzemi díjakat továbbra is fizetni kell. Lassan olyan mértékű elmaradásunk halmozódik fel, hogy e szolgáltatások felfüggesztésre kerülnek, ami veszélyezteti a jelenlegi rendszer fenntartását és az eddig elért munkánkat.
??Sajnos azt látjuk – annak ellenére, hogy a térség egyik leglátogatottabb turisztikai és élményt adó helyszíne lettünk – mind Önkormányzati, mind Állami részről nem látnak egyelőre kellő potenciát munkáságunkban. Bízunk benne, hogy ez talán a járványügyi veszélyhelyzet elmúlásával megváltozhat így, türelemmel várunk. Addig is próbálunk a magán szektor irányába fordulni. Ez úton várjuk olyan Cégek és magánszemélyek jelentkezését, akik valamilyen módon tudják tárgyi, munka vagy pénzbeli adománnyal segíteni értékmentő közösségi munkánkat.
?Érkezzenek akkor jó hírek is.
 
?❤Még Decemberi közleményünk kapcsán megkeresett minket Stoleberg Hungary Fémipari Kft. felajánlva segítségüket forgóvázas muzeális személykocsink kocsi szerkezetének felújítására. A több millió forint értékű munka adományban való elvégzésével igen csak előrehalad a nagybefogadó képességű fedett személykocsink megvalósulása, ezzel is lehetőséget teremtve az utazóközönség minden időszakban való kényelmes kiszolgálására. Ami szintén nagyon bíztató, a projekt megvalósulása után a cég további együttműködésre nyitott.
 
?Befejeződött 2201 psz. dízelmozdonyunk felújítása, így ha a lehetőségek adottak lesznek már 2 műszakilag teljesen megújult muzeális mozdonnyal tudjuk kiszolgálni az utazóközönséget.

 

Megosztás: